Et håp i en liten verden, mens tårene triller


Bildet hentet fra facebook.com

Bildet hentet fra Hamar Dagblad


"Selv i sin dypeste sorg blir nordmenn ikke hysteriske. De motstår hatet. Det er utrolig å se hvordan politikere og hele landet reagerer. De er triste til det dypeste tråd av deres sjeler. De gråter i verdighet. Men ingen sverger å ta hevn. Isteden ønsker de enda mer menneskelighet og demokrati. Det er en av de mest bemerkelsesverdige sterke sidene ved det lille landet." - fine ord skrevet av en tysk avis. 

 

Er så fint å se at så mange bryr seg. At vi i det lille landet her står sammen, stiller opp og hedrer de som har vært igjennom det tragiske som hendte på fredag. Jeg gikk selv i fakkeltoget på Hamar, og jeg ble rørt da jeg så hvor mange som stilte opp, jeg leste på Hamar Dagblad sine sinder at over 20 000 gikk i fakkeltoget som gikk fra stortorget til Fougner Lundsplass. Vi gikk sammen for å hedre dem som er pårørte og som er igjen, for de skadde, og ikke minst dem som ikke overlevde terrorangrepet. Det var en sterkt opplevelse å se alle stå sammen, støtte hverandre og vise at de bryr seg. Hørte tre flotte taler, spesielt rørende var talen til en AUF representant. Fikk tårer i øynene. Samtidig som vi er sterke og står sammen her i Norge, er det så mange andre land der ute som viser at de bryr seg. Viser sin støtte over kondolanser og ved å ha et minutts stilhet sammen med oss her i Norge. Det er så fint å se at vi sammen kan kjempe og stå sterke imot terror. 

Sitter her med en god følelse av at jeg har gjort noe riktig, at jeg har støttet landet mitt det lille jeg kan akkurat nå. Gjelder å se fremmover, men samtidig ta vare på hverandre, stå sammen og støtte hverandre igjennom dette. Vis at du bryr deg. Det er mange som trenger det akkurat nå. Fortsatt så er det ganske så uvirkelig det som har skjedd. 

Håper dere alle står sammen der ute. Jeg sender nok en tanke til alle dem som står igjen aleine, som har mistet noen og har det tungt akkurat nå. Jeg tenker også på dem som så det som skjedde, opplevde grusomhetene, ble skadet, og måtte flykte for livet. Det er en tung tid, men vi skal reise oss over dette. 

 

 

8 kommentarer

Kine

25.jul.2011 kl.23:26

Sender varme tanker til alle pårørende!

Hold hender <3

Mari Grøndahl

25.jul.2011 kl.23:27

ja, hold hender<3 alle sammen!

takk for kommentaren.

Sunniva Nilsen

25.jul.2011 kl.23:29

Er så fantastisk flott å se andre land bry seg i slike tider! Blir målløs! Ha en fin kveld videre, da! :-)

Mari Grøndahl

25.jul.2011 kl.23:33

ja, man blir det - men samtidig så godt å få støtte fra dem som er rundt!

Takk, fortsatt fin kveld til deg også! takk for kommentaren!

Ingrid RN

26.jul.2011 kl.00:04

Fine bilder og fin blogg :) kommenter tilbake ? :)))

Mari Grøndahl

26.jul.2011 kl.00:10

Takk for det, koselig å høre - takk for kommentaren

Hedda

26.jul.2011 kl.22:58

Nydelig og rørende ord Mari <3

Mari Grøndahl

27.jul.2011 kl.18:03

Takk Hedda, koselig du likte det <3

Skriv en ny kommentar

hits